Vergeten groenten niet meer vergeten!
Waarom we vergeten groenten niet meer willen vergeten.

We willen vergeten groenten niet meer vergeten. Er zijn namelijk naast de nadelen ook nogal wat voordelen.

De eerste reden is: andere smaken proeven. Vele van de vergeten groenten hebben een echt nieuwe smaak voor ons. Ze smaken lekker. Lekker anders.

De tweede reden is: meer variatie. Door meer smaken in je keuken, in je gerechten toe te laten krijg je meer variatie in je eetpatroon. In Nederland is eten uit de hele wereld populair. Waarschijnlijk vanuit het idee dat we graag verschillende smaken op ons bord hebben. Dat we snel verveeld raken als we dagelijks aardappels met groente en vlees moeten eten. Fusion, Mexicaans, Surinaams, Antilliaans, Chinees, Italiaans, Spaans, zijn maar een paar voorbeelden van de soorten keuken, met de daarbij behorende smaaksensaties die we regelmatig op ons bordje leggen.

Dat veel van de vergeten groenten gewoon in ons land goed kunnen groeien is voor veel mensen ook belangrijk. Geen duur en milieuverslindend vervoer. Gewoon eerlijk eten dat ons land ons geeft.

De derde en laatste reden is: Van sommige vergeten groenten is de smaak beter dan van de groenten die we in de supermarkt kunnen kopen. Het toevoegen van snijbiet of winterpostelein aan een salade maakt die onvergetelijk.

Maar ook het toevoegen van pastinaak aan een traditionele hutspot schotel, geeft een verassend lekker effect.

Belangrijke redenen dus om de vergeten groenten in huis te halen, ze te koesteren en vooral te gebruiken en ervan te genieten!

 

Klik hier!

 

Reacties zijn gesloten.